ZAGREBAČKI BADMINTONSKI SAVEZ
Savska cesta 137 (IV. kat), 10000 Zagreb

tel. 091 2606 957

internet: www.zabad.hr
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

IBAN: HR03 24020061100087450
MB: 3874320
OIB: 24136857762

ARHIVA VIJESTI:

2016., 2015., 2014.2013., 2012., 2011., 2010., 2009., 2008., 2007., 2006., 2005., 2004., 2003., 2002.

 

 

 

19. siječnja

 

PRAVDANJE SREDSTAVA ZA 2017. - UPUTE SSGZ-a  

Kako svake tako je i ove godine potrebno opravdati namjensku potrošnju proračunskih sredstava doznačenih za proteklu godinu. S tim u vezi u nastavku su naputci analitike SSGZ-a.

Generalna obveza svih korisnika proračunskih sredstava je upisati sve namjenske troškove u aplikaciju za pravdanje namjenske potrošnje prema realiziranim R1 računima s opisima troškova i iznosima, za koje se je u 2017. g. dostavljalo pripadajuće račune i bankovne izvode prilikom traženja refundacija i akontacija.

Sve nove i još neopravdane troškove također na isti način treba upisati u aplikaciju i dostaviti kopije računa s dokazom plaćanja u Sportski savez Grada Zagreba.

Potrebno je opravdati 100% primljenih sredstava (ne više) za svaku programsku namjenu zasebno, s rokom do 31. 1. 2018. g.

Nadalje je obavezno do 15. veljače 2018. dostaviti u elektronskom obliku na e-mail adresu    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.    :

                - PROR-POT obrazac za 2017. g.

                - Analitičke kartice prihoda i rashoda po projektima ili knjigu primitaka i izdataka za korisnike s jednostavnim knjigovodstvom

             - IP obrasce za plaće-primanja za cijelu 2017. g. za sve osobe koje su plaću ili prihode primali iz sredstava programa javnih potreba u sportu (ne treba dostavljati IP obrasce za zaposlene osobe koji su u sportskim savezima i klubovima plaću ili naknadu primali iz drugih osnova financiranja).

Svakako treba podsjetiti da će se, prema naputku iz Gradskog ureda za sport i mlade, sredstva koja nisu namjenski opravdana morati vratiti, tj. za toliko će se umanjiti doznačavanje sredstva iz Programa javnih potreba u sportu za 2018. g.

 

16. siječnja

 

LUKI BANU URUČENA MEDALJA SSGZ-a  

SSGZ priredio je 11. prosinca na pozornici na Jelačićevom trgu dodjelu medalja svim mladim sportašima koji su ostvarili odličja na evropskim i svjetskim natjecanjima u 2017. Kako je Evropski kup  (cIrcuit) mlađih juniora završavao tek pred Božić, naš najuspješniji igrač podmladka Luka Ban (Medvedgrad 1998) nije mogao biti među dobitnicima. No, nakon što je Luka u konačnom poretku zauzeo drugo mjesto među pojedincima, danas je priređena dodjela u prostorijama SSGZ-a. Na fotografiji  gđa Višnja Uradin Brajdić, voditeljica  odnosa s javnošću SSGZ-a, uručuje Luki medalju i prigodni poklon. 

 

13. siječnja

 

SELEKCIJA NASTAVLJA PO PLANU

Nacionalni izbornik Igor Čimbur obavješćuje o prvom ovogodišnjem okupljanju gradske kadetske selekcije. 

Kamp kadetske selekcije održao se 8.-12. siječnja 2018.  u Badmintonskom centru Turbo limač. Na kampu nam se pridružila gošća iz Velike Gorice Jelena Buchberger te najbolji hrvatski igrači - Zvonimir Đurkinjak, Filip Špoljarec i Luka Ban - kao sparing partneri. Kamp je prošao u radnoj atmosferi, a naglasak je bio na tehnici te sparing mečevima. Pohvalio bih ovim putem sve igrače na trudu i zalaganju uz skoro viđenje na novom kampu. 

 

12. siječnja

 

FINANCIJSKO IZVJEŠĆIVANJE U APLIKACIJI SSGZ-a

Obavješćujemo klubove na koje se to odnosi da financijsko izvješće za proračunska sredstva primljena u 2017. mora biti ažurirano najkasnije u ponedjeljak 15. o.m.

 

10. siječnja

 

NOVI RAČUN SAVEZA

Obavješćujemo da je novi transakcijski račun Saveza otvoren u Privrednoj banci Zagreb pod IBAN-om HR 63 2340 0091 1109 0837 6 . Stari račun zatvorit ćemo unutar nekoliko sljedećih dana.

 

NATJEČAJI GRADA ZAGREBA

Grad je raspisao natječaj za Nagradu grada Zagreba. Rok za prijedloge je do 1. veljače, a opširnije informacije šaljemo na zahtjev.


REALIZACIJA SREDSTAVA IZ 2017. 

Dopis Stručne službe SSGZ-a u nastavku: 
Kako je završila financijska 2017. godina, ovim putem vas podsjećamo na „Uputu za financijsku realizaciju programskih aktivnosti iz financijskog plana Sportskog saveza Grada Zagreba u koje participiraju gradski savezi i sportski klubovi“ od 25. 3. 2017. (na web stranici SSGZ-a), a naročito točke 5.1. i 5.2.
5.1. Financijska godina i programske aktivnosti završavaju sa 31. prosinca tekuće godine.
5.2. Podnošenje programskog zahtjeva iz prethodne godine moguće je iznimno u tekućoj godini do 15. siječnja samo za programske aktivnosti koje su se održale u razdoblju od 20. prosinca – 31. prosinca prethodne godine.
Stoga vas upućujemo da za nerealizirana sredstva možete podnijeti zahtjev za realizaciju, sukladno odredbama Uputa(kopije računa, potvrda plaćanja). 


30
. prosinca

 

OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA 2017.

U izvršnoj organizciji BK Medvedgrad 1998 jučer je održano prvo Otvoreno PZ (foto). Izvješćuje Renata Horvat Vrbnjak.
Zagrebački badmintonaši su završili 2017. Otvorenim prvenstvom Zagreba. Nastupili su igrači Medvedgrada i Zagreb Maksimira, a otvorenost turnira je iskoristio samo mladić iz Indije koji ovaj tjedan trenira u BK Medvedgrad.
Kako bi svi mogli nastupiti u kratkom vremenu u što više konkurencija, igralo se po skraćenom sistemu što je dalo dodatnu draž i napetost jer je svaka pogreška mogla  biti skupa. Najuspješniji su bili Katarina Galenić i Igor Čimbur sa po dva zlata.
MŽ:  1. Igor Čimbur/Katarina Galenić (BKM), 2. Borna i Dora Drvodelić (BKM), 3. Josip Meglić/Inga Sadaić (ZM)
Ž: 1. Dora Drvodelić (BKM) , 2. Nikolina Dimić (BKM), 3. Inga Sadaić (ZM)
M: 1. Josip Uglešić (BKM), 2. Luka Ban (BKM), 3. Zvonimir Hoelbling (BKM)
MM: 1. Igor Čimbur/Borna Car, 2. Josip Uglešić/Antonio Ban, 3. Luka Ban/Dino Belas  (svi BKM)
ŽŽ: 1. Katarina Galenić/Ira Martinuš (BKM), 2. Inga Sadaić (ZM)/Dora Drvodelić (BKM), 3. Tamara Cvitkušić/Luna Šaban (BKM),


OSTATAK 12-INE ZA PROSINAC.

Dotacije za objekte i razvojni program stigle su na račun Saveza i proslijeđene su korisnicima


NA KRAJU 2017...

...prisjetimo se događaja koji su obilježili ovu - u administrativnom i financijskom smislu - stabilnu godinu. Na tome svakako zahvaljujemo i našim "krovnim partnerima": SSGZ-u i Gradskom uredu, našem nacionalnom Savezu te upravi i članstvu ZBS-a. A za potrebe Ljetopisa izdvajamo:
- najveći sportski uspjeh ostvario je Luka Ban (BK Medvedgrad 1998), osvajanjem drugog mjesta u konačnom poretku Evropskog kupa za mlađe juniore. Obzirom da je natjecanje završilo tek pred Božić Luka se nije mogao pridružiti najuspješnijim mladim sportašima 11. o.m. na pozornici na Jelačić placu, ali je SSGZ sačuvao medalju i skromnu novčanu nagradu za našeg juniora;
- okupljanje gradske kadetske selekcije pod vodstvom nacionalnog izbornika Igora Čimbura dugo je pripreman i iznimno važan iskorak u radu Saveza. Nastavak rada očekujemo i u 2018., a rezultate ovog rada - koji je kroz sparing okupio i mnoge starije igrače - očekujemo u godinama koje dolaze;
- Savez se uključio u pripremu nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta, koji bi - uz novi Zakon o sportu - trebao stvoriti temeljni programski i zakonski okvir za budućnost sporta u Hrvatskoj;
- iz članstva Saveza su brisani Bk Max i BK Nika.

Svim badmintonašima i korisnicima naših stranica želimo sretnu novu, 2018. godinu!

28. prosinca

 

ODRŽANA IZVANREDNA SKUPŠTINA SAVEZA 

Skupštinska sjednica na kojoj je odrađena zakonska obveza donošenja plana za 2018. prošla je večeras u jednoglasnom tonu. Planovi su usvojeni, a zapisnik i odluke donijet ćemo uskoro. 


DVANAESTINA ZA PROSINAC

Posljednja dvanaestina, za sad bez dotacije za objekte, stigla je na račun Saveza i proslijeđena je korisnicima.  

 

23. prosinca

 

USPJEŠAN ZAVRŠETAK GODINE ZA NAŠE MLAĐE JUNIORE 

Na kraju sezone Evropskoga kupa mlađih juniora zagrebački igrači bilježe plasmane među prvih deset u četiri konkurencije: Luka Ban (Medvedgrad 1998) drugim mjestom pojedinačno ostvario je najbolji ovogodišnji rezultat među hrvatskim badmintonašima. Kod djevojaka Inga Sadaić (Zagreb Maksimir) je deseta pojedinačno, a osma u ženskim parovima (parski plasman računa se pojedinačno), dok Inga i klubski suigrač Josip Meglić dijele 5. mjesto u mješovitoj parskoj konkurenciji. Čestitamo igračima koji su time opravdali uvrštavanje u program perspektivnih sportaša SSGZ-a. Evo i završnog poretka  za 2017.

 

SRETAN BOŽIĆ...

 ... svim čitateljima naših stranica i svim ljudima dobre volje.

 

19. prosinca

 

KADETSKA SELEKCIJA SAVEZA NASTAVLJA S RADOM

Kadetska selekcija, pod vodstvom nacionalnog izbornika Čimbura, nastavlja s radom nakon Nove godine, od 8. do 12. siječnja. Kamp će se održati u Turbo limaču, uz ostale suradnike i sparing-partnere, a loptice su osigurane. Termini su sljedeći:

Pon (8. siječnja): 9-11 i 15-17 h

Uto: 11 i 15-17 h

Sri: 9-12 h

Čet: 9-11 i 15-17 h

Pet: 9-11 h.

 

OSTATAK 12-INE ZA STUDENI

Prostalom dotacijom za studeni, uključujući i dotaciju za objekte, dvanaestina za studeni prosljeđena je na račune korisnika.

 

14. prosinca

 

OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA 2017. - POZIV

Zagrebački badmintonski savez poziva na prvo Otvoreno prvenstvo Zagreba, koje se igra 29. o.m. u izvršnoj organizaciji BK Medvedgrad 1998. Sve informacije i kontakti nalaze se u priloženom pozivu.

 

13. prosinca

 

IZVANREDNA SKUPŠTINA SAVEZA - POZIV

Na temelju Statuta Saveza, čl. 29 (3), predsjednik Saveza Šime Zekan sazvao je 13. prosinca 2017. izvanrednu godišnju skupštinu Saveza za četvrtak 28. prosinca 2017., s početkom u 18 sati u sjedištu SSGZ-a, Savska 137, Zagreb, uz sljedeći prijedlog dnevnoga reda:

1. Izbor Verifikacijskoga odbora
1.1 Izbor
1.2 Izvješće o kvorumu
1.3 Usvajanje dnevnoga reda
2. Donošenje plana za 2018.
2.1 Programski plan - privitak
2.2 Financijski plan - privitak
Napominjemo da su materijali zbog žurnosti dani u formi nacrta, a kako SSGZ još nije usvojio plan za 2018., nacrt je napravljen na bazi ovogdišnjeg plana i programa te će biti rebalansiran čim nam budu poznata proračunska sredstva za 2018. Molimo predstavnike klubova da ovjerenu i potpisanu skupštinsku prijavnicu dostave tajniku Saveza prije početka skupštinske sjednice. Također, klubove koji nisu u namjeri ili mogućnosti poslati predstavnike molimo da to pravovremeno jave.


ODLUKA PREDSJEDNIKA SAVEZA

Sukladno Statutu Saveza, članak 15 (2), predsjednik Saveza Zekan odredio je Zvonimira Hoelblinga za zamjenskog predstavnika Saveza na skupštini SSGZ-a koja se održava danas u 17 sati.

 

12. prosinca

 

12-INA ZA STUDENI 

Djelomična dvanaestina - plaće djelatnicima - stigla je na račun Saveza i proslijeđena je korisnicima. Očekuje se da će i ostali zaostatci po tom i drugim programima "procuriti" ovih dana.


RADIONICA SDUŠ-a

Središnji državni ured za šport osigurao je za 2018. godinu preko sedam milijuna kuna proračunskih sredstava koja će se podijeliti putem Natječaja za sportske udruge. To je osjetno povećanje u odnosu na predhodne dvije godine, a budući je zamijećeno da velik broj prijava na Natječaj otpada zbog formalnih propusta SDUŠ organizira radionice za sportske administrativce kako bi se informacije i postupak prijave što više približili ciljanim korisnicima. Natječaj je usmjeren na sufinanciranje unutar sljedećih programskih područja:
- amaterski sport i rekreacija;
- organizacija natjecanja;
- organizacija sportskih skupova i konferencija, te
- obuka neplivača.
Natječaj, čije se otvaranje očekuje početkom ožujka iduće godine, usmjeren je na programe koji se odvijaju unutar te kalendarske godine (1. I. - 31. XII.), a sufinanirati se može do 80% troškova programa, u ukupnom iznosu od 10.000 kn do 120.000 kn. Podnositelji zahtjeva mogu biti sve udruge u sustavu hrvatskog sporta po načelu da jedna udruga ima pravo podneska samo na jedan natječaj u jednom programskom području. Pri tome ne mogu doći u obzir programi koji se već sufinaciraju u okviru redovnih programa podnositelja.

PP-prezentaciju s osnovnim uputama zainteresiranima šaljemo na zahtijev, a kako je izgledao natječaj za 2017. vidljivo je na stranicama SDUŠ-a.  

 

4. prosinca

 

ZAPISNIK I ODLUKE VIII. SJEDNICE UO-a 

U rubrici Akti Saveza > Upravni odbor objavljujemo zapisnik i odluke sjednice održane 23. prošlog mjeseca. Molimo obratiti pozornost na predviđeni datum skupštinske sjednice Saveza.

 

23. studenoga 

 

ODRŽANA VIII. SJEDNICA UO-a 

Najvažniji zadatak večerašnje sjednice bio je pregled podneska klubova i Saveza po Javnom pozivu za sufinanciranje u 2018. Podnesak Saveza kompletiran je na sjednici, a manje dopune zatražene su od tri kluba dok je podnesak Medvedgrada bio potpun.

Uz to doneseni su Pravilnik o raspodjeli sredstava za natjecanja za 2018. i propozicije Otvorenog prvenstva Grada za 2017., a predstavnik Saveza u skupštini SSGZ-a u novom mandatnom razdoblju - uz predsjednika Zekana - bit će Zvonimir Hoelbling.  Ujedno napominjemo da je obvezna skupštinska sjednica Saveza na kojoj će se donijeti financijski plan Saveza predviđena za 28. prosinca.

20. studenoga

 

PODSJETNIK - NAPUTAK GRADSKOG UREDA 

Iz Gradskog ureda stigao nam je naputak poslan 2014. svim osnovnim školama, koji je još na snazi, uz zamolbu da podsjetimo svoje članstvo.

 

STIGLA 12-INA ZA OBJEKTE

Listopadska sredstva za objekte raspoređena su danas prema planu Saveza.

 

16. studenoga

 

VIII. SJEDNICA UO-a - POZIV 

Na osnovu Statuta Saveza predsjednik Saveza Šime Zekan sazvao je VIII. sjednicu Upravnog odbora Saveza za četvrtak, 23. studenoga 2017., s početkom u 17.30 sati, uz sljedeći prijedlog dnevnog reda:
1. Ovjera zapisnika i odluka VII. sjednice
2. Izvješće o radu za predhodno razdoblje
2.1 Izvješće o izvršenju odluka sa VII. sjednice
2.2 Programsko izvješće
2.3 Financijsko izvješće
3. Razrada plana za iduće razdoblje
3.1 Programski plan
3.1.1 Podnesci po Javnom pozivu za sufinanciranje u 2018.
3.1.2 Donošenje Pravilnika o raspodjeli za 2018. 
3.1.3 Organizacija prvenstva Grada - propozicije
3.1.4 Izbor predstavnika u skupštini SSGZ-a za iduće mandatno razdoblje
3.2 Financijski plan
4. Razno
Molimo odbornike koji nisu u namjeri ili mogućnosti nazočiti sjednici da to na vrijeme jave.


INTERNI ROK ZA PODNESKE PO JAVNOM POZIVU
 

Sukladno gornjem sazivu sjednice UO-a molimo da svi podnositelji po točki 3.1.1 dostave predmetnu dokumentaciju prije početka sjednice. Odbornici će pregledati podneske i upozoriti na eventualne nedostatnosti tako da se iste isprave do 27. studenoga. Molimo zainteresirane da svakako obrate pozornost i na sljedeću obavijest.

 

PODSJETNIK UZ JAVNI POZIV 

Stručna služba SSGZ-a upućuje podsjetnik u svezi obvezne dokumentacije i načina prijave na Javni poziv za dodjelu sredstava za 2018. godine:
I. Matični savezi prikupljaju prijave od svojih klubova te provjeravaju cjelokupnost dostavljene i obvezne dokumentacije, potom iste verificiraju tj. daju svoju "suglasnost saveza", a sve u skladu s uputama za prijavitelje i formalnim uvjetima. Matični savezi sve objedinjene prijave dostavljaju u pisarnicu Sportskog saveza Grada Zagreba do datuma trajanja natječaja, s time da svaka koverta kluba pojedinačno bude zatvorena.
II. Prijavni obrazac i Obrazac opisa programa obvezno moraju biti na elektronskom USB mediju u svojem izvornom obliku tj. kao excel ili word dokument/file. Savezi trebaju provjeriti ispravnost dokumenta, na način da ga otvore kako bi se uvjerili da je dokument ispravno pohranjen na medij. Obvezna je i printana verzija Prijavnog obrasca i Obrasca opisa programa, koji se moraju ispisati i potpisati, pa ih kao takve dostaviti u kuverti s cijelom dokumentacijom.
III. Prijavitelji se upućuju da još jednom pročitaju Uputu za prijavitelje i Formalne uvjete, a kompletirane prijave svakako dostave na vrijeme.
IV. Stručna služba Sportskog saveza Grada Zagreba neće preuzeti odgovornost za nepotpune prijave te nepridržavanje Uputa za prijavitelje i formalne uvjete, jer će nepotpune prijave biti odbačene.
SSGZ moli da ovoj važnoj zadaći pristupimo s maksimalnom i profesionalnom ozbiljnošću.

 

15. studenoga

 

DVANAESTINA ZA LISTOPAD 

LIstopadska 12-ina, uključujući i plaće, stigla je na račun Saveza i proslijeđena je na račune korisnika.

 

13. studenoga

 

OBRAZAC ZA SUGLASNOST ŠKOLA 

U privitku dostavljamo obrazac suglasnosti, koji je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport proslijedio svim školama u kojima se provode ili se planiraju  provoditi sportski programi putem  Programu javnih potreba u sportu za 2018. godinu.

Klubovi su obvezni školama dostaviti svoje potrebe i ostale podatke o članovima i voditeljima programa, kako bi se na temelju istih mogla izraditi  zajednička Tablica (Suglasnost), koja će biti temelj i podloga za izradu rasporeda Plana  sredstava za sufinanciranje PJP za 2018. godinu. U tablicu (Suglasnost) se unose svi programi  (sportovi) koji bi se u okvirima proračunskih sredstava  pratili  i sufinancirali  kroz Program javnih potreba. Navedenu suglasnost  škola je obvezna ispuniti,  te ovjerenu proslijediti SSGZ-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ), najkasnije do 27.studenoga o.g.

U obrascu se navode podatci:  Sport ; Korisnici (klub ili savez) ; program koji planiraju provoditi : Poduka (početna odjeljenja sa učenicima iz škole ili školskog okruženja);  sportski program  (ostali članovi kluba – natjecateljski program koji se sufinancira kroz PJP) , te tjedni /godišnji broj sati za navedeni program.

Naputak  Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport  (kao i SSGZ-a), koja je  proslijeđena i svim školama glasi: Prihvatiti će se samo sportski programi onim školama koje su ujedno osigurale i besplatne termine za provođenje programa poduke iz tog sporta. Naglašavamo da je maksimalna mjesečna članarina za programe poduke 50 kn. Stoga SSGZ obavješćuje o toj novini, donesenoj u suradnji sa Gradskim uredom za obrazovanje i kulturu i sport kako bi prikupili podatke i  izbjegli nesporazume koje klubovi sve češće imaju sa školama.

Za sva dodatna pitanja i informacije treba se obratiti gđi Mustapić kako ne bi došlo do nepotrebnih nesporazuma, koji će imati za posljedicu neplaniranje navedenih programa putem Programa javnih potreba.

 

PODSJETNIK - ROK JAVNOG POZIVA 

Podsjećamo klubove da je rok Javnog poziva od 24. listopada - 27. o.m. Prije toga klubski podnesci trebaju proći odobrenje Upravnog odbora Saveza. 

9. studenoga

 

KALENDAR ZBL-e

Povjerenica Zagrebačke lige Renata Horvat Vrbnjak donijela je raspored turnira za preostali dio sezone :
II. krug  - 10. II. 2018. 
III. krug - 10. III. 2018.,
IV. krug - 5. V. 2018.,
V. krug - 27. V. 2018., 
podjela odličja i parski turnir - 9. lipnja 2018.

 

RADIONICA ZA TRENERE "PSIHOLOŠKA ZNANJA..." 

SSGZ nastavlja s prirednjom radionica na temu Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi" koju provodi Hrvatska asocijacija sportskih psihologa. Radionica je namijenjena prvenstveno trenerima kojima se plaća osigurava preko gradskog proračuna, a održat će se u ponedjeljak 13. o.m. od 11.45 h do 13.15 h u prostoru SSGZ-a, Savska 136, soba za sastanke, na temu "Timski dih i zajedništvo". Dolazak je obvezan.

 

JAVNI POZIV ZA 2018. - UPUTA IZ ANALITIKE SSGZ-a 

Iz službe analize SSGZ-a dobili smo dvije upute vezane uz obveznu dokumentaciju vezenu uz Javni poziv za dodjelu sredstava:

1. Na obrascima za prijavu na javni poziv za dodjelu sredstava za Programe sporta u 2018. god. je promijenjen obrazac broj 5. Izjava o financiranim projektima, pa se savezi i klubovi upućuju da s web-stranice preuzmu zadnju reviziju tog obrazaca.

2. Slijedom upita za ispunjavanje PROR-POT obrasca:

-              PROR-POT obrazac se ispunjava za razdoblje od 1. 1. 2016. do 31. 12. 2016. god., jer tekuća 2017. još nije završila.

Obrazac je predviđen za cijelu godinu.

-              PROR POT obrasci se sastavljaju prema davateljima sredstava, usklađeni s doznačenim sredstvima. 

 

26. listopada

 

ZAPISNIK I ODLUKE VII. SJEDNICE SAVEZA

U rubrici Akti Saveza > Upravni odbor objavljujemo zapisnik i odluke sjednice održane 19. o.m.

 

24. listopada

 

JAVNI POZIV ZA REDOVNE PROGRAME 2018. GODINE 

SSGZ raspisao je Javni poziv za sufinanciranje javnih potreba u sportu za 2018. godinu sa svim pripadajućim dokumentima i obrascima. Molimo zainteresirane klubove da svakako poštuju propisane obveze i rokove. Napominjemo da je rok za podnošenje programa saveza 27. XI., ali savezi mogu dati i ranije interne rokove svojim članicama, o čemu u našem Savezu odlučuje Upravni odbor. 

 

STIGAO PREOSTALI DIO 12-INE 

Preostali dio dvanaestine za rujan stigao je na račun Saveza i odmah je proslijeđen korisnicima. 

 

19. listopada

 

ODRŽANA VII. SJEDNICA UO-a

Sedma sjednica Upravnog odbora Saveza održana je večeras. Od važnijih odluka izdvajamo da je UO zadužio BK Medvedgrad 1998 za organizaciju prvenstva grada. Naime, prvenstvo grada je programska obveza svakog saveza. Ponuđeni termin je između Božića i Nove godine, a klub će zajedno s odbornicima ovih dana razraditi propozicije takvog turnira. Zapisnik i odluke sjednice donijet ćemo u roku.

 

 STIGLA 12-INA ZA OBJEKTE

Rujanska dvanaestina stiže na kapaljku.  Sredstva za objekte raspoređena su danas prema planu Saveza, ostatak još čekamo.

 

14. listopada

 


VII. SJEDNICA UO-a - POZIV

Na osnovu Statuta Saveza predsjednik Saveza Šime Zekan sazvao je VII. sjednicu Upravnog odbora Saveza za četvrtak 19. X. 2017. u sjedištu Saveza uz sljedeći prijedlog dnevnog reda:
1. Ovjera zapisnika i odluka VI. sjednice
2. Izvješće o radu za predhodno razdoblje
2.1 Izvješće o izvršenju odluka sa VI. sjednice
2.2 Programsko izvješće
2.2.1 Zagrebačka liga 2016-17.
2.2.2 Izvješće o radu selekcije Saveza
2.3 Financijsko izvješće
3. Razrada plana za iduće razdoblje.
3.1 Programski plan
3.1.1 Organizacija prvenstva grada
3.2 Financijski plan
3.2.1 Preostala sredstva u stavci Natjecanja, razrada
3.2.2 Iscrtavanje linija u dvorani Sutinska vrela
4. Razno
Molimo odbornike koji nisu u namjeri ili mogućnosti nazočiti sjednici da to na vrijeme jave.

STIGLE PLAĆE ZA RUJAN

Rujanska 12-ina stigla je samo u dijelu za "najnestrpljivije korisnike", dakle plaće. Ostatak i dalje čekamo...

13. listopada

 

ODIGRAN I. KRUG ZAGREBAČKE LIGE 2017-18.

U nedjelju je odigran prvi krug Zagrebačke badmintonske lige u sezoni 2017-18.  Nastupilo je šezdeset igrača iz Zagreba, Bjelovara, Novske, Koprivnice, Siska, V. Gorice i Vrbovca i svi su imali igrače na pobjedničkom postolju. Spomenimo po prvo troje u svakoj konkurenciji, a bilten sa  cijelim poredkom  i ljestvicu nakon I. kruga možete naći u rubrici Školski badminton:

- dječaci 1-4. razred: 1. Filip Martinović (Novska), 2. Lovro Matovina (Koprivnica), 3. Filip Jugović (Novska);
- djevojčice 1-4. razred: 1. Ana Bajić (Medvedgrad 1998), 2. Rania Vindiš (Flex), 3. Stela Devčić (Medvedgrad 1998); 
dječaci 5-6. razred: 1. Domagoj Derifaj (Bjelovar), 2. Matej Martinović (Novska), 3. Ivan Nimac (Medvedgrad 1998); 
djevojčice 5-6. razred: 1. Vlatka Kopsa (Medvedgrad 1998), 2. Sara Gičev (Bjelovar), 3. Zrinka Kopsa (Medvedgrad 1998);
dječaci 7-8. razred: 1. Martin Trtanj (Sisak), 2. Emil Sinković (Medvedgrad 1998), 3. Tin Peteranec (Fortuna);
djevojčice 7-8 razred: 1. Dea Hasenoehrl (Medvedgrad 1998), 2. Gabrijela Klepec (Fortuna), 3. Nera Novosel (Medvedgrad 1998).

Za srednjoškolce smo pokušali održati Otvoreno prvenstvo ZBS-a, ali je odaziv ponovo bio slab: 1. Luka Pinturić (V.Gorica), 2. Antonio Klemić (Bjelovar). 

Datumi ostalih krugova će biti određeni kada bude donesen kalendar HBS-a za iduću godinu.
 

PROMOCIJA PSIHOLOŠKOG PRIRUČNIKA ZA TRENERE

Skrećemo pozornost na današnju obavijest sa stranica nacionalnog saveza. S ponosom možemo dodati da je u predmetnom istraživanju te izradi ovog ambicioznog i vrlo kvalitetnog psihološkog savjetnika svoj doprinos dao i naš Savez. Stoga pozivamo najprije trenere koji su na plaći u gradskom proračunu - a koji će dobiti svoj primjerak priručnika - potom igrače i dužnosnike, a posebno roditelje mladih sportaša da dođu u utorak u 19 h u kino-dvoranu Studentskog centra da pod voditeljskom palicom Krešimira Mišaka čuju o čemu je riječ. Ulaz je slobodan.

6. listopada

 

ODRŽAN KOLEGIJ TAJNIKA

Jutrošnji kolegij tajnika bio je posvećen pripremi predstojeće Skupštine SSGZ-a, ali i financijskoga plana za 2018. S tim u vezi izdvajamo nekoliko naglasaka iz nastupa čelnih ljudi SSGZ-a i rasprave koja se povela:

- loša vijest je da se za iduće godine očekuje smanjenje gradskog proračuna za 6-7% (!), no - kako smo čuli na kolegiju - sport bi sa svoja 152 milijuna kuna proračuna trebao biti izuzet od tog smanjenja;
- također, određeni optimizam za iduću godinu gradi se i na pokretanju Gradskog ureda za sport i mlade koji će biti formiran sukladno već postojećem Državnom uredu za sport, a trebao bi početi s radom od 1. siječnja;
- članovi Stručne službe upozorili sa na kriterijsku obvezu priređivanja prvenstva Zagreba u svim sportovima koji participiraju u proračunu i podsjetili su na to da kršenje programskih i financijskih obveza znači suspenziju korisnika (saveza ili kluba) na dvije godine;
- Stručna služba neće ulaziti u posebne razgovore sa savezima i klubovima vezene uz plan za 2018. jer smatra da su podatci dobiveni lanjske godine, uz ažuriranje baze, dovoljni za kvalitetnu projekciju plana. No, zatražit će se od saveza da dostavi rang-listu svojih klubova i kriterije po kojima takvu rang-listu radi (u našem slučaju to je Pravilnik o raspodjeli). 
Također, Stručna služba napominje da će plaće i programska sredstava malo kasniti, ali se za idući tjedan očekuju barem plaće. 

3. listopada

 

ZANIMLJIVO PREDAVANJE U DSVR-u

Društvo sportaša veterana i rekreativaca sa zadovoljstvom poziva sve prijatelje sporta na stručno predavanje "našeg najboljeg kondicijskog trenera, čovjeka s velikim znanjem, beskrajnom pozitivnom energijom, srdačnošću, strogošću kad je to potrebno te velikim uspjehom koji je postigao u nekoliko sportova koji su obilježili povijest hrvatskog sporta, gospodina mr.sc. Pere Kuterovca, na temu: 'Put do uspjeha i tehnologija stvaranja vrhunskog sporta'“ .
Predavanje će se održati u utorak, 10. listopada 2017. godine s početkom u 19.30 sati u prostorijama DSVR-a, Vojnovićeva 42/II, Zagreb. Nakon predavanja DSVR poziva na diskusiju i ugodno sportsko druženje.
Dolazak treba potvrditi putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mob. 099/2518-894.

 

27. rujna

 

POČETAK ZAGREBAČKE LIGE 2017-18. I PRVENSTVO SAVEZA ZA SREDNJOŠKOLCE

Povjrenica Lige Renata Horvat Vrbnjak najavljuje novu sezona Zagrebačke badmintonske lige. Za srednjoškolce organiziramo Otvoreno prvenstvo Zagrebačkog badmintonskog saveza u pojedinačnim konkurencijama (pernata i plastična loptica). Ukoliko odaziv bude veći, nastavljamo i sa Ligom za srednjoškolce. Uglavnom, srednjoškolci imaju priliku odigrati prvenstvo za medalje, a šanse imaju svi, pogotovo u konkurenciji plastičnih loptica. Na ovim turnirima svi imaju pravo nastupa jer je prošla školska godina u kojoj su neki igrači osvojili medalju na državnom prvenstvu. Ograničenja nastupaju tek nakon idućih prvenstava Hrvatske, tj. od II. kruga na dalje. Nije obavezno, ali predprijave mailom bi pomogle u boljoj organizaciji.
Pozive objavljujemo u rubrici Školski badminton.

20. rujna

 

GAZ NUDI SURADNJU

Tvrtka GAZ preko SSGZ-a nudi savezima i klubovima mogućnost suradnje. Pismo namjere u privitku.

SPORT FEST SE PRIBLIŽAVA

Pripreme za Sport Fest bliže se kraju, organizatori iz AB Sporta poslali su tzv. logistički mail zainteresiranima (šaljemo na zahtjev).

 

12. rujna

 

OSTATAK DVANAESTINE ZA KOLOVOZ

Drugi dio 12-ine stigao je iz Grada i proslijeđen je na račune korisnika.

11. rujna

 

DRUGO OKUPLJANJE KADETSKE SELEKCIJE

Seniorski izbornik HBS-a Igor Čimbur najavio je drugo okupljanje gradske kadetske selekcije 16. rujna od 9-12 h. Termin u Turbo limaču je rezerviran, a voditelj Čimbur moli da igrači do petka 15. rujna potvrde dolazak kako bi mogao isplanirati trening.

PLAĆE ZA KOLOVOZ

Gradski ured je s malim zakašnjenjem dostavio sredstva za plaće, te smo iznose proslijedili prema korisnicima. Ostatak kolovoške 12-ine očekujemo za dan-dva.

4. rujna

 

DOJMOVI S PRIPREMA KADETSKE SELEKCIJE

Izbornik HBS-a Igor Čimbur odradio je prošloga tjedna prvi kamp zagrebačke kadetske selekcije (foto), pa smo po završetku upitali za prve dojmove.
- Kamp je prošao u dobroj radnoj atmosferi. Naglasak na treninzima je bio na tehnici, udarcima sa zadnjeg dijela terena te sparing-mečevima i isprobavanju različitih parskih kombinacija. U sparingu su nam pomogli naši seniori Špoljarec, Uglešić, Čiča, Poznanović te naš najbolji junior Luka Ban. To je bilo odlično iskustvo za mlade igrače i motivacija za daljnji rad.
Kad možemo očekivati nastavak?
- Sljedeće okupljanje zakazao bih, ako je moguće, za vikend 16./17. rujna. A u budućnosti, ako se nađu sredstva, bilo bi dobro da to pretvorimo u okupljanje jednom tjedno. Mislim da bi bilo odlično da se svi okupe i  odrade taj jedan trening tjedno te uz moju pomoć i sparing starijih igrača napreduju još brže.

2. rujna

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN I LOKALNI SPORT

HOO 10. rujna slavi rođendan. Tim povodom predviđaju se sportsko-edukativni programi na razini lokalnog sporta. HOO dostavlja poziv, te moli zainteresirane - saveze, zajednice, klubove, škole.. - da dostave izvješća o održanim priredbama.


ZAGREBAČKA LIGA 2017-18.

Povjerenica Lige Renata Horvat Vrbnjak obavješćuje da će se prvi krug ZBL-e 2017-2018. održati se u subotu 7. listopada. Datumi ostalih krugova će se odrediti nakon što bude donesen kalendar HBS-a

 

28. kolovoza

 

SELEKCIJA KRENULA S RADOM

Izbornik seniora Čimbur okupio je jutros na Turbo limaču gradsku selekciju kadeta na prvi trening u sklopu priprema kojima započinje važna, i vjerujemo uspješna, novost u stručnom radu s najperspektivnijim gradskim badmintonašima. Mladim igračima pridružili su se i stariji reprezentativci Uglešić i Špoljarec kao sparing-partneri. Rad se nastavlja sutra.

24. kolovoza

 

PRIPREME KADETSKE SELEKCIJE

Kao što smo bili najavili početkom srpnja, okupljanje zagrebačke kadetske selekcije zakazano je u ponedjeljak 28. o.m. u 9 h na Turbo limaču. Planiraju se treninzi dva puta na dan (od 9-11 i 15-17 h) od ponedjeljka do srijede, te u četvrtak od 9-12 h. Četvrtkovo popodne je slobodno, a u petak se planira jednodnevni izlet selekcije u Sloveniju. Treninge će voditi Igor Čimbur, seniorski izbornik nacionalne vrste. Detaljne upute igrači će dobiti u ponedjeljak na prvom treningu.

16. kolovoza

 

DVANAESTINA ZA OBJEKTE

Zbirna 12-ina, srpanj-kolovoz, proslijeđena je sukladno financijskom planu Saveza.

 

4. kolovoza

 

SRPANJSKA DVANAESTINA...

... prebačena je danas na račune klubova. Dotaciju za objekte očekujemo uskoro.

3. kolovoza

 

HANŽEK ZOVE

Organizatori zovu na međunarodno atletsko natjecanje, IAAF World Challenge miting Zagreb 2017. – Hanžekovićev memorijal, koji će se održati na atletskom stadionu Sportskog parka “Mladost” u utorak 29. kolovoza 2017. godine, s početkom programa u 18 sati. Ove godine ulaznice su besplatne, ali potrebne za ulazak na stadion. Budući da je njihov broj ograničen, a zanimanje veliko, molimo klubove da do srijede, 16. kolovoza 2017. godine, dostave svoje potrebe kako bismo na vrijeme osigurali traženi broj ulaznica. Ujedno organizator poziva sve da dođu u ponedjeljak 28. kolovoza 2017. u 19 sati do Gradskih fontana u Zagrebu, na natjecanje u bacanju kugle – “Memorijal Ivana Ivančića”.

7. srpnja

 

PRIPREME KADETSKE SELEKCIJE SAVEZA

Pripreme kadetske selekcije Zagrebačkog badmintonskog saveza održat će se od 28. kolovoza do 2. rujna 2017. u Zagrebu, pod vodstvom seniorskog izbornika Igora Čimbura i pomoćnika, uz sudjelovanje više sparing partnera. Pozvani su svi igrači koji su bili i na prvom okupljanju selekcije. Detaljni raspored priprema bit će na vrijeme objavljen.

5. srpnja

 

LIPANJSKA 12-INA PROSLIJEĐENA...

... na račune klubova, zajedno s dotacijom za objekte.

 

28. lipnja

 

TURNIR 4 GRADA

U ime Grada Zagreba i gradonačelnika, Sportski savez Grada Zagreba ove godine je domaćin tradicionalnog natjecanja mladih sportaša iz srednjeeuropskih metropola - Ljubljane, Budimpešte, Bratislave i Zagreba - u šest sportova: atletika, nogomet, rukomet, odbojka, košarka i stolni tenis. Svečano otvaranje turnira održat će se sutra, u četvrtak s početkom u 20:30 na Zagrebačkim fontanama. SSGZ poziva sportaše i dužnosnike, te sve zainteresirane da se pridruže svečanosti.

21. lipnja

 

ZAPISNIK I ODLUKE VI. SJEDNICE UO-a

Zapisnik posljednje sjednice Upravnog odbora nalazi se u rubrici Akti Saveza - Upravni odbor.

 

14. lipnja

 

ZBL-a - POREDAK PARSKOG TURNIRA

Subotnjim parskim turnirom već po tradiciji završena je ovosezonska Zagrebačka badmintonska liga.Ove godine je odaziv parova veći nego lani - 8 muških i 7 mješovitih parova. Poredak:
- muški parovi:
    1. Luka Goričan/Dominik Pičak
    2. Ivan Nimac/Rino Grubišić
    3. Tin Čanić/Domagoj Derifaj
    4. Krešimir Petričević/Hrvoje Mavriček
    5. Filip Tutić/Matej Martinović
    6. Domagoj Kostović/Borut Patčev
    7. Filip Martinović/Lovro Matovina
    8. Jakov Grgić/Leon Klemše
- mješoviti parovi:
    1. Vili Sinković/Nera Novosel
    2. Krešimir Petričević/Zrinka Kopsa
    3. Anja i Lovro Matovina
    4. Tin Čanić/Sara Gičev
    5. Matej Martinović/Iva Vidićek
    6. Hrvoje Mavriček/Ema Delić
    7. Filip Tutić/Vlatka Kovačević


SKRIVENA STRANA MEDALJE - FILM O MIHOVILU ŠPANJI

SSGZ svojem članstvu, osobito mladim sportašima, preporučuje film pod nazivom "Skrivena strana medalje" posvećen našem najuspješnijem paraolimpijcu. FIlm autorice Antonie Dubravke Carnerud, upravo uvršten na repertoar kina Europa, prati život Mihovila Španje, plivača koji je u dobi od šest mjeseci obolio od dječje paralize, a koji sa 26 medalja osvojenih na svjetskim i europskim prvenstvima te na Paraolimpijskim igrama nosi titulu najtrofejnijeg hrvatskog sportaša.

10. lipnja

 

PODIJELJENA ODLIČJA NA ŠKOLSKOJ LIGI

Danas su - uoči posljednjega, parskog i ekipnog, turnira Zagrebačke lige - podijeljena odličja najuspješnijim sudionicima dvadesetog izdanja ovog popularnog natjecanja školaraca.  Nazočne je u ime organizatora - Zagrebačkog badmintonskog saveza - pozdravio tajnik Ratko Cvetnić te čestitao najboljima. Izvješće s turnira i konačni poredak Lige objavit ćemo uskoro. U privitku zajednička fotografija slavodobitnika.

 

9. lipnja

 

ODRŽANA VI. SJEDNICA UO-a

Šesta sjednica Upravnog odbora održana je jučer. Odbornici su rezimirali situaciju uoči ljetnog odmora. Zaključak je da je uhvaćen priključak s novom procedurom SSGZ-a vezanom uz financijsku realizaciju i izvješćivanje, ali se upozoravaju klubovi da vode računa o dinamici kako u traženju akontacija tako i u pravdanju dotiranih sredstava. Zapisnik i odluke objavit ćemo uskoro.

6. lipnja

 

SVIBANJSKA DVANAESTINA

Svibanjska 12-ina prebačena je na račune korisnika. Uključene su plaće i potpora za stručni rad, dotacija za objekte te akontacija za natjecanje sukladno zamolbi BK Medvedgrad 1998.

2. lipnja

 

VI. SJEDNICA UO-a - POZIV 

Na osnovu Statuta Saveza predsjednik Saveza Šime Zekan sazvao je VI. sjednicu Upravnog odbora Saveza za 8. VI. 2017. u sjedištu Saveza uz sljedeći prijedlog dnevnog reda:

1. Ovjera zapisnika i odluka V. sjednice

2. Izvješće o radu za predhodno razdoblje

2.1 Izvješće o izvršenju odluka sa V. sjednice

2.2 Programsko izvješće

2.2.1 Početak rada kadetske gradske selekcije

2.3 Financijsko izvješće

3. Razrada plana za iduće razdoblje.

3.1 Programski plan

3.2 Financijski plan

4. Razno 

 

1. lipnja

 

POZIV NA ZAVRŠNICU ZAGREBAČKE LIGE

U rubrici Školski badminton objavljujemo poziv za turnir parova igrača V-VIII. razreda, te ekipni turnir za učenike I-IV. razreda. Naravno, netko iz nižih razreda smije nastupati na turniru parova viših razreda, ali istovremeno ne smije nastupati na turniru nižih razreda jer bi to dovelo do zastoja. U 10 h je podjela nagrada za pojedinačni dio, a natjecanje počinje u 10.45 h.

26. svibnja

 

POZIV NA III. HRVATSKI "MS WALK" 

Opširnije o ovoj manifestaciji vezanoj uz Svjetski dan multiple skleroze na stranicama hrvatskoga MS tima.

 

PRAVDANJE NAMJENSKOG TROŠENJA 

Analitika SSGZ-a dostavila je savezima i klubovima sljedeću obavijest:

U skladu s "Uputom za financijsku realizaciju programskih aktivnosti iz financijskog plana SSGZ-a" , obavijestima putem e-maila i na Kolegiju tajnika, za svrhu analize i provjere namjenskog trošenja, te planiranja i usklađivanja financijskih podataka, traži se da dostavite sljedeće dokumente:

-              IP obrasce za 2016. god. (ukoliko iste već niste dostavili) za plaće trenera i tajnika čije se plaće osiguravaju putem Programa javnih potreba (PJP).

-              Isplatne liste i bankovne izvode za 3. mj. 2017. god. za plaće trenera i tajnika čije se plaće osiguravaju putem PJP.

-              Skenirani Ugovor za obavljanje financijskih usluga s financijskim servisom za programsku aktivnost Trošak funkcioniranja fin. servisa, koja se planira putem PJP.

Tražene se dokumente treba dostaviti s rokom 6. lipnja 2017., kako bi se uskladili sa sljedećim isplatama sredstava. Dokumente treba dostaviti skenirane na e-mail adresu   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , ili u pisarnicu SSGZ-a.

Dodatno:

Prilikom traženja refundacije ili akontacije sredstava iz PJP po bilo kojoj osnovi, obavezno je priložiti:

1.  Zahtjev za sredstva - objavljen na web stranicama SSGZ-a na adresi  http://www.zgsport.hr/javne-objave.html  , za odgovarajuću namjenu.

2. Specifikaciju računa s priloženim računima i bankovnim izvodima, ili specifikaciju s planiranim troškovima s dokumentacijom, grupiranim po savezu i klubovima.

3.  Priloženi računi u stranoj valuti moraju biti na Specifikaciji računa pretvoreni u HRK po odgovarajućem tečaju na dan troška tj. izdavanja računa.

 

23. svibnja

 

GRADSKA KADETSKA SELEKCIJA POČELA S RADOM

Gradska kadetska selekcija svoj prvi trening održala je pretprošlog vikenda pod vodstvom Igora Čimbura, a pomoć i sparing s igračima pružio je Zvonimir Đurkinjak. Svi pozvani igrači su se odazvali - Pipunić iz Purgera, Gotesman i Sertić iz Zagreba te Matanić, Zekan, Sinković te Šaban, Balenović i Martinuš iz Medvedgrada. Spriječena je bila samo Sulić, ali je bila zastupljena na okupljanju roditelja. 

Sastanak s roditeljima je protekao u informativnom tonu. Roditelji su dobili osnovne podatke o projektu, dali nekoliko prijedloga i izrazili zadovoljstvo ovom inicijativom. Želja je većine da se pripreme i treninzi održe u Zagrebu, zbog organizacijskih i financijskih razloga, tim prije što možemo angažirati naše trenere i sparing-partnere. Načelni dogovor je da se manje okupljanje održi odmah po završetku škole, a pripreme prije početka iduće školske godine: predloženi termin je 28. kolovoza do 1. rujna, na Turbo limaču, pa molimo klubove da to uzmu u obzir. Ostale organizacijske detalje ćemo dogovoriti u hodu. 

 

22. svibnja

 

POZIV NA RADIONICU

Iz Društva sportaša veterana i rekreativaca stigla nam je danas sljedeća pozivnica:

"Sa zadovoljstvom pozivamo sve članove Društva sportaša veterana i rekreativaca, kolegice i kolege iz sustava sporta na radionicu na temu: „Vrhunski sportaš kao uzor u društvu“ (Kako i nakon vrhunskog sporta ostati vrhunski). Predavači i voditelji radionice su Boris Balent, sportski psiholog, Ana Kobilšek, vrhunska sportašica i Hrvoje Šašek, trener. Radionica će se održati u utorak, 23. svibnja 2017. s početkom u 19.15 sati u prostorijama DSVR-a, Vojnovićeva 42/II, Zagreb, a očekivano vrijeme trajanja radionice je 60-90 minuta. Nakon radionice pozivamo Vas na stručnu diskusiju i ugodno sportsko druženje. Lijepo Vas molimo da svoj dolazak potvrdite putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mob. 099/2518-894. Veselimo se Vašem dolasku.

Srdačno s poštovanjem,

predsjednica DSVR-a Klaudija Bubalo, prof., i

stručna tajnica DSVR-a Eleonora Kovač, prof."

 

16. svibnja

 

ODIGRAN V. KRUG ZAGREBAČKE LIGE

U subotu je završen pojedinačni dio ZBL-e. Najuspješnija je bila Lucija Barišić sa pobjedama u dvije konkurencije. Poredak najboljih u V. krugu:

- dječaci 1-4 razred: 1. Filip Tutić, 2, Filip Martinović, 3. Jakov Grgić

- djevojčice 1-4 razred: 1. Sara Gičev, 2. Vlatka Kovačević, 3. Anja Belobrajdić

- dječaci 5-6 razred: 1. Manuel Pavić, 2. Fran Čanić, 3. Jakov Ipša

- djevojčice  5-6 razred: 1. Lucija Barišić, 2. Nera Novosel, 3. Sara Gičev

- dječaci 7-8 razred: 1. Luka Pinturić, 2. Luka Goričan, 3. Tin Čanić

- djevojčice 7-8 razred: 1. Lucija Barišić, 2. Gabrijela Klepec, 3. Ema Mihaljev.

Podjela nagrada će se, kao i obično, održati uz turnir parova 10. lipnja, a slavodobitnici su:

- dječaci 1-4. razred: 1. Filip Tutić, 2. Jakov Grgić, 3. Filip Martinović, 4. Dino Lacić, 5. Lovro Matovina, 6. David Crnčić

- djevojčice 1-4. razred: 1. Sara Gičev, 2. Ana Bajić, 3. Vlatka Kovačević, 4. Stela Devčić i Ana Belobrajdić, 6. Antonela Vekić

- dječaci 5-6. razred:  1. Fran Čanić, 2. Manuel Pavić, 3. Jakov Ipša, 4. Matej Martinović, 5. Krešimir Petričević, 6. Hrvoje Mavriček

- djevojčice 5-6. razred: 1. Lucija Barišić, 2. Zrinka Kopsa, 3. Nera Novosel, 4. Iva Vidiček, 5. Ema Delić, 6. Nika Rumenjak

- dječaci 7-8.  razred:  1. Ivan Crnko Kovač, 2. Luka Pinturić, 3. Dominik Pičak, 4. Luka Goričan, 5. Tin Čanić, 6. Martin Trtanj.

Čestitke! 

 

13. svibnja

 

SPORT FEST POZIVA

Sajam sporta vraća se na Velesajam. To je osnovna poruka poziva koji su uputili organizatori Sport Festa 2017.
Cilj Sport Festa je okupiti cijelu sportsku zajednicu, sve sportove i sve sportske saveze na jedno mjesto u svrhu promocije sporta, sportskih aktivnosti i svega onoga što sportovi nude. Ideja je potaknuti djecu, obitelji, rekreativce, profesionalce i ostale na konstantno kretanje i bavljenje sportom. Sajam će okupiti sve sportove na jednom mjestu što će omogućiti svima, a naročito djeci i mladima, da se upoznaju sa svakim sportom i saznaju sve informacije.
Prostor na Zagrebačkom velesajmu ima 10.000 m2. Cijela priča je zamišljena da svaki savez ima svoj štand i prezentacijski dio u centralnom dijelu paviljona. Prezentacijski dio će biti podijeljen u skupine (borilački sportovi, sportovi na parketu...itd.) i biti će dostupan svakom savezu za promociju svog sporta. Na savezima je da osmisle kako će ukrasiti svoj štand i kako će se prezentirati na prezentacijskom dijelu (mini natjecanje, interakcija s publikom - pokazne vježbe, treninzi...). Što se troškova tiče, izložbeni prostor za sve saveze je besplatan! Eventualni troškak bi bila potrošnja struje, ali ovisno o načinu aktivacije (koliko bi ljudi doveli, koliko bi često bili nastupi, što bi se sve sadržajno moglo ostvariti, dovesti neke sponzore...) može se izaći u susret u daljnoj komunikaciji. Više informacija možete pronaći na web stranici: Sport Festa.

11. svibnja

 

SPORTSKA ŠPICA SUBOTOM - POZIV

Glavni tajnik SSGZ-a, Zdenko Antunović poziva saveze i klubove na sportsku akciju "Sportska špica subotom", koja se priređuje 13. svibnja 2017. na Strossmayerovom trgu od 10 do 14 sati. Na sportskom poligonu bit će prezentirani pojedini sportovi, a cilj je da se akcija ponovi i na jesen kako bi se u nju uključili i drugi sportovi, što ovoga puta, zbog tehničkih razloga, nije bilo moguće.

 

10. svibnja

 

OKUPLJANJE KADETSKE SELEKCIJE - POZIV

Prvo okupljanje kadetske selekcije grada Zagreba bit će u nedjelju 14. svibnja od 16 do 18 h u centru Turbo limač na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 25. Poziv igračima ići će preko trenera u klubovima. Ujedno, molimo i roditelje ako su u mogućnosti da dođu na početak treninga radi kratkog dogovora i informacija o daljem radu i planovima selekcije. Loptice za trening su osigurane.

 

4. svibnja

 

TRAVANJSKA DVANAESTINA ZA OBJEKTE...

... proslijeđena je na račune korisnika, sukladno financijskom planu Saveza.

3. svibnja

 

ZAGREBAČKA LIGA - POZIV NA V. KOLO

Poziv na posljednji i odlučujući turnir Zagrebačke lige objavljujemo u rubrici Školski badminton. Turnir se igra u subotu 13. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, a za pratioce mladih igrača to je prilika da svrate i do Bundeka na Floraart.

 

ZAPISNIK GODIŠNJE SKUPŠTINE SAVEZA

Zapisnik i odluke objavljujemo u rubrici Akti Saveza.

 

DVANAESTINA ZA TRAVANJ 

Travanjska 12-ina: plaće, potpora za stručni rad, materijalni troškovi te naknada za financijski servis, stigla je na račun Saveza i prebačena je na krajnje korisnike.

HODOČAŠĆE ZAGREBAČKIH SPORTAŠA 

Hodočašće sportaša Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu održat će se 8. svibnja. Poziv je u privitku.

 

28. travnja

 

NAPOMENE U VEZI ZAHTJEVA ZA REFUNDACIJU

Budući je ovih dana počela realizacija stavke Natjecanja po modelu pravdanja računa i ostale knjigovodstvene dokumentacije za već doznačena sredstva, iz SSGZ-a daju još nekoliko napomena, koje prosljeđujemo klubovima:

-  dokumentaciju gdje god je moguće treba pripremiti  skeniranu;

- kod računa prehrane prije skeniranja obvezno na prednjoj stranici treba napisati o kojem se natjecanju radi te za koga je (sportaši, suci, organizatori...). Ako je u pitanju ekipa nužno je navesti uzrast i broj ljudi, a kod pojedinačnih natjecanja u kojima se radi o nekoliko osoba, također treba popis, neovisno glase li računi na savez/klub ili su u pitanju pojedinačni računi uz putne naloge;

- u računima prehrane ne prihvaćaju se alkoholna pića (žestoka pića,vina i sl) te ista ne mogu biti pokloni, osim eventualno, kao pokloni kod tradicionalnih priredbi u sklopu delegacija;

- kod fotokopija/skenova izvoda treba označiti samo ono što se tiče natjecanja. Ako se radi o kopiranoj dokumentaciji ne treba klamati, jer to oduzima vrijeme kod skeniranja).

Ujedno i jedna napomena kod obrazaca za akontaciju - u rubrici "napomena" prijavitelj može dopisati sve što smatra da treba pojasniti onima koji zaprimaju i obrađuju prijavu.

 

20. travnja

 

OBRASCI ZA RAZVOJNE PROGRAME

Ovih dana očekuje se potpisivanje ugovora za razvojne programe. a u međuvremenu donosimo obrasce kojima se podnose zahtjevi za realizaciju (na stranicama SSGZ-a, u rubrici Javne objave > Obrasci za razvojne programe):
- perspektivni sportaši
- drugi razvojni programi (stručni rad; program mlađih dobnih selekcija)

19. travnja

 

ODRŽANA SKUPŠTINA SAVEZA

Godišnja skupština Saveza, s uobičajenim izvještajnim točkama dnevnog reda, ali i rebalansom financijskog plana za ovu godinu, održana je večeras u sjedištu Saveza i protekla je u visokom stupnju suglasnosti. Suglasnost je vladala i oko brisanja dviju neaktivnih članica - BK Maxa i BK Nike - iz članstva Saveza, ali su se mišljenja podijelila u točki Razno oko Pravilnika o raspodjeli sredstava sa stavke Natjecanja, te je Upravni odbor zadužen da nađe rješenje. Zapisnik i odluke dajemo u statutarnome roku.

 

PROJEKT BUNDEK ODGOĐEN ZA 27. SVIBNJA


Projekt Bundek - vidjeti obavijest od 8. o.m. - zbog vremenskih neprilika odgođen je za 27. svibnja.

 

14. travnja

 

RADOST USKRSA...

... želimo zagrebačkoj badmintonskoj zajednici, svim sportskim prijateljima i korisnicima naših stranica. 


NAPUTCI U VEZI FINANCIJSKE REALIZACIJE

Kao što smo najavili, u nastavku dajemo sažetak jučerašnjeg kolegija tajnika s daljnjim uputama glede zamolbi saveza i njihovih klubova za  sredstva sa stavki koje nisu obuhvaćene 12-inama. U prvom redu radi se o stavci Natjecanja. Ovdje ćemo izdvojiti osnovne naglaske:

- sredstva za I. kvartal ove godine dotirana su savezima u obliku akontacije (za naš to je iznos od 37.500 kn). Sve dok se akontacija u potpunosti ne opravda, neće biti novih sredstava;

- sredstva se pravdaju tako da klub savezu dostavi specifikaciju troškova po svakom natjecanju i preslik/sken pripadajuće računovodstvene dokumentacije uključujući i bankovne izvadke. Za refundaciju ne postoji poseban obrazac, ali podatci koji se traže su isti kao s obrasca za akontaciju pa se može koristiti. Savez dokaze objedinjuje i predaje SSGZ-u.

- zahtjevi za akontaciju predaju se Savezu na pripadajućem obrascu za redovne stavke (prvi za organizaciju natjecanja, drugi za nastup na domaćem natjecanju, treći za nastup na međunarodnom natjecanju). Preporuka je da savezi te zahtjeve predaju zbirno, npr.  na mjesečnoj bazi.

- refundacija puta mora biti popraćena putnim računom, a eventualni troškovi licenci za igrače/klubove koji se uplaćuju nacionalnom savezu tretiraju se kao kotizacija i ulaze u "prihvatljive troškove", naravno ako je plaćanje dokumentirano rčv-dokumentacijom. Troškovi veteranskih natjecanja ne ulaze u prihvatljive troškove.

Iz SSGZ-a najavljuju obrasce i za sredstva sa Razvojnih programa, a ujedno skreću pozornost na Javni poziv za refundaciju za domaća i međunarodna natjecanja (tj. za slučajeve gdje je ostvaren kriterijski rezultat) te na Javni poziv za neraspoređena sredstva (tzv. pričuva). Također, svi odgovorni u savezima i klubovima upućuju se pročitati Pravilnik o javnoj nabavi.

IZVJEŠĆE ZA 2016.

Iako je već travanj SSGZ još uvijek nije opravdao sav iznos za 2016. Ostalo je neopravdano oko 4 milijuna kuna uglavnom kod klubova (pretežno nogometnih). No, još jedan vid kontrole je zatražen od svih saveza - dostaviti preslike IP kartica za 2016. za sve zaposlenike koji primaju plaću iz proračunskih izvora, bilo na savezima, bilo na klubovima. Stoga molimo i naše klubove na koje se to odnosi da što prije izvrše ovu obvezu i dostave tražene dokumente u Savez.

13. travnja

 

ODIGRAN IV. KRUG ZAGREBAČKE LIGE

U subotu 8. travnja odigran je IV. krug Zagrebačke badmintonske lige. Bilten i novu ljestvicu možete naći u rubrici Školski badminton, a u članku ističemo najbolje u ovom krugu:

- dječaci 1-4. razred:  1. Filip Tutić, 2. Filip Martinović, 3. Lorenco Bednjačić

- djevojčice 1-4. razred: 1. Sara Gičev, 2. Anja Belobrajdić, 3. Stela Devčić

- dječaci 5-6, razred:  1. Fran Čanić, 2. Matej Martinović, 3. Domagoj Derifaj

- djevojčice 5-6, razred: 1. Lucija Barišić, 2. Iva Vidiček, 3. Nika Rumenjak

- dječaci 7-8, razred: 1. Ivan Crnko Kovač, 2. Dominik Pičak, 3. Fran Čanić

- djevojčice 7-8, razred: 1. Anja Matovina, 2. Lucija Barišić, 3. Ema Mihaljev

Ukupnu pobjedu su osigurali Sara Gičev, Lucija Barišić, Ivan Crnko Kovač i Anja Matovina. Borba za ostala mjesta se nastavlja 13. svibnja.

 

KOLEGIJ TAJNIKA POZABAVIO SE UPUTAMA ZA FINANCIJSKU REALIZACIJU

Današnji kolegij tajnika gradskih sportskih saveza bavio se aktualnim problemima vezanim uz realizaciju financija, ali i izvješćivanje. U vrlo sadržajnih sat vremena predstavnici Stručne službe odgovarali su na mnoga pitanja tajnika, razjasnili dosta nedoumica te najavili neka poboljšanja u sustavu. U sutrašnjim obavijestima dat ćemo sažetak kolegija, ujedno i odgovore na pitanja koja su ovih dana mučila operativu u našim klubovima i Savezu. 

12. travnja

 

RAZVOJNI PROGRAMI SSGZ-a ZA 2017.

Sukladno natječaju raspisanom u prosincu prošle godine Savez je početkom ove predao kandidature za razvojne programe. Odlukom Upravnog odbora SSGZ-a programi su nam odobreni u visini od 90.000 kn i to:
- perspektivni sportaši (Ban, Meglić, Sadaić) - 30.000 kn;
- trener mlađih selekcija (Jurčić) - 30.000 kn
- oprema mlađih selekcija - 30.000 kn.

Realizacija programa trebala bi krenuti nakon potpisivanja ugovora, sukladno Uputi o financijskoj realizaciji. Ujedno zbog velikog broja upita u vezi redovnih i zajedničkih programa i odnosnih obrazaca, iz SSGZ-a mole da prikupimo sva pitanja koja dolaze iz klubova kako bi na kolegiju tajnika sutra u 10 h mogli dobiti tražene odgovore.

8. travnja

 

PROJEKT BUNDEK

U privitku dostavljamo dopis Gradskog ureda za zdravstvo u vezi suradnje na zajedničkoj javnozdravstvenoj akciji na Bundeku 22. travnja o.g. koja je planirana kroz prezentaciju sportova, prije svega onih kojima se mogu baviti razne dobne skupine. Dodatne informacije i dogovor mogući su na kontaktima naznačenim u dopisu. 

 

5. travnja

 

ZAMOLBE ZA STAVKU NATJECANJA - OBRAZAC

Iz SSGZ-a stigao je obrazac za zamolbu za stavku Natjecanja i naputak vezan uz proceduru:
"Sukladno Uputi o financijskoj realizaciji sportskih programa koja je objavljena na web-stranicama SSGZ-a, dostavljamo kratki izvadak vezan za realizaciju troškova natjecanja, te predložak troškovnika za stavke natjecanja za zamolbu za akontaciju sredstava. Kod klubova koji su planirani sa iznosom natjecanja matični savez objedinjava pojedinačne troškovnike klubova, te ih može dostavljati jedanput (ili dva puta) mjesečno, radi lakšeg praćenja. Molimo da se klubove uputi, da akontaciju novih sredstava ne mogu dobiti, ako prethodna nisu opravdana fotokopijama računa i ostale knjigovodstvene dokumentacije (moguće je istu slati skeniranu). Sredstva za natjecanje sportaša doznačavaju se transferom za prvi kvartal kao akontaciju do utvrđivanja konačnog plana. Nakon tog razdoblja korisnici moraju opravdati sredstva putem izvješća uz fotokopiju računa i druge knjigovodstvene dokumentacije te fotokopije izvoda (posložene kronološkim redom na propisanom obrascu), kako bi dobili akontaciju za sljedeće aktivnosti. Za svaku sljedeću doznaku moraju priložiti zamolbu sa troškovnikom aktivnosti kako bi ostvarili novu akontaciju. Po završetku aktivnosti moraju opravdati izvješćem i fotokopijom knjigovodstvene dokumentacije kako bi ostvarili novu doznaku."
U prvom kvartalu na Savez je sa stavke Natjecanja doznačen iznos od 37.500 kn.

4. travnja

 

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA SAVEZA - POZIV

Na temelju Statuta Saveza, čl. 29 (3), predsjednik Saveza Šime Zekan sazvao je 29. ožujka 2017. redovnu godišnju skupštinu Saveza za srijedu 19. travnja 2017., s početkom u 18 sati u sjedištu SSGZ-a, Savska 137, Zagreb uz sljedeći prijedlog dnevnoga reda:

1. Izbor Verifikacijskoga odbora
1.1 Izbor
1.2 Izvješće o kvorumu
1.3 Usvajanje dnevnoga reda

2. Verifikacija zapisnika i odluka skupština: 28. VI. 2016.; 28. XII. 2016.
3. Izvješće o radu za 2016. 
3.1 Programsko izvješće - privitak

3.2 Financijsko izvješće - privitci a), b), c), d), e), f), g),
4. Rebalans financijskog plana za 2017. - privitak
5. Isključenje BK Max i BK Nika iz članstva Saveza - privitak (točka 4.1)
6. Usvajanje tehničkih ispravki u Statutu Saveza - privitak
7. Razno

Materijale uz predloženi dnevni red objavit ćemo u statutarnome roku. Molimo predstavnike klubova da ovjerenu i potpisanu skupštinsku prijavnicu dostave tajniku Saveza prije početka skupštinske sjednice. Također, klubove koji nisu u namjeri ili mogućnosti poslati predstavnike molimo da to pravovremeno jave.

 

UPUTE O FINANCIJSKOJ REALIZACIJI 

Prema jučerašnjoj najavi danas objavljujemo nove Upute o financijskoj realizaciji SSGZ-a. Molimo pozornost glede iznesenih "protokola", a u nastavku dajemo i osnovne naputke ovog opširnog dokumenta. Također, za sutra se najavljuje obrazac putem kojeg bi savezi trebali podnositi zamolbe za transfere odnosno akontacije sredstava za natjecanja:

- doznake sredstva za natjecanja ubuduće prvo treba opravdati za prvo polugodište fotokopijama računa i ostale knjigovodstvene dokumentacije i fotokopijom izvoda banke, ažuriranjem web-baze, te zamolbom s troškovnikom za slijedeće aktivnosti. Isti model se već primjenjuje za razvojne programe;

- realizaciju programa natjecanja obavlja odjel plana. Realizaciju razvojnih programa realizira odjel razvoja;

- sredstva za plaće tajnika, trenera, povremeni stručni rad, funkcioniranje saveza i dalje će se slati u mjesečnim doznakama (dvanaestinama).

- sredstva za tradicionalne i prigodne sportske priredbe realiziraju se po zamolbi s troškovnikom na odobreni iznos (uz pripremu ugovora) po modelu 75% unaprijed, a ostatak (25%) po dostavljenoj fotokopiji dokumentacije i izvješću. Realizira ih odjel posebnih programa, komunikacije i odnosa s javnošću;

 

- ostali zajednički programi realiziraju se sukladno Uputi, u kojoj su navedeni i detalji realizacije naprijed navedenih stavki.

 

3. travnja

 

DVANAESTINA ZA OŽUJAK

Ožujska dvanaestina prva je iz tzv. redovne dinamike, transferirana s razlikama za prvi kvartal u odnosu na doznačene akontacije. Iznosi za plaće, potporu za povremeni stručni rad te objekte proslijeđeni su na račune klubova. Novosti vezane uz način na koji ćemo od sada realizirati planska sredstva - u prvom redu ona za natjecanja - objavit ćemo u sutrašnjim obavijestima.

1. travnja

 

ZAPISNIK I ODLUKE V. SJEDNICE UO-a

U rubrici Akti Saveza objavljujemo zapisnik i odluke pete sjednice Upravnog odbora, održane prošlog četvrtka.

30. ožujka

 

ZAGREBAČKA LIGA - POZIV NA IV. TURNIR

Četvrti krug Zagrebačke lige održat će se 8. travnja. Uz odmjeravanje na terenu centra Turbo limač za mlade badmintonaše bit će to prilika da nakon turnira prošetaju do Doma sportova i odgledaju koji meč na Međunarodnom prvenstvu Hrvatske. Poziv je u rubrici Školski badminton.

 

ODRŽANA V. SJEDNICA UO-a

Peta sjednica Upravnog odbora održana je danas predvečer. Najvažniji zaključak - Godišnja skupština Saveza održat će se 19. travnja pa molimo klubove da rezrviraju taj termin. Zapisnik i odluke objavit ćemo uskoro.

 

28. ožujka

 

V. SJEDNICA UO-a - POZIV

Na osnovu Statuta Saveza predsjednik Saveza Šime Zekan sazvao je V. sjednicu Upravnog odbora Saveza za četvrtak, 30. III. 2017., u sjedištu Saveza, Savska 137, s početkom u 17.30 sati, uz sljedeći prijedlog dnevnog reda

1. Ovjera zapisnika i odluka IV. sjednice

2. Izvješće o radu za predhodno razdoblje

2.1 Izvješće o izvršenju odluka sa IV. sjednice

2.2 Programsko izvješće

2.3 Financijsko izvješće

3. Razrada plana za iduće razdoblje.

3.1 Programski plan

3.2 Financijski plan

4. Priprema Godišnje skupštine Saveza

4.1 Prijedlog saziva

4.2 Prijedlog izvješća o radu i financijskog izvješća za 2016.

4.3 Prijedlog rebalansa plana i financijskog plana za 2017.

5. Razno

Molimo odbornike koji nisu u mogućnosti ili namjeri doći na sjednicu da o tome pravovremeno izvijeste. 

 

NACIONALNA STRATEGIJA SPORTA - RADIONICA U SSGZ-u

Nastavno na jučerašnju obavijest na stranicama nacionalnog Saveza obavješćujemo da SSGZ poziva tajnike gradskih saveza na radionicu za pripremu nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta s pripadajućim akcijskim planom, koja se priređuje u suorganizaciji s Državnim uredom za sport. Opširnije u privitku

 

24. ožujka

 

NAJAM KOMBIJA SSGZ-a

Sportski savez Grada Zagreba je unajmio kombi putničko vozilo, WV Transporter T5, motor 2.0 TDI, snage 75kw, radnog obujma 1.968 cm3. Kombi vozilo na raspolaganju je gradskim sportskim savezima za prijevoz sportaša na natjecanja, pripreme ili za potrebe provedbe natjecanja u Gradu Zagrebu. Zahtjev za korištenje podnosi gradski sportski savez  na propisanom obrascu. Savez može zatražiti korištenje kombi vozila i za svoju aktivnu članicu. Nositelj ugovora o korištenju je isključivo sportski savez  a uz najam ide i primopredajni zapisnik. Predmetni dokumenti:
- obrazac zahtjeva
- obrazac ugovora
- obrazac primopredajnog zapisnika.

 

RAZRADA PLANA I ZAHTJEVI

U Stručnoj službi SSGZ-a užurbano se pripremaju obrazci zahtjeva za različite programe, kako bi se što prije uspostavila redovna dinamika financiranja. Obzirom na razumljivo nestrpljenje - jer smo već na pragu drugog kvartala - vjerujemo da će proračun brzo proraditi.

 

23. ožujka

 

ZAGREBAČKA LIGA - REZULTATI III. KOLA

Rezultati trećeg kola Lige, i jakostna ljestvica dostupni su u rubrici Školski badminton.  


RAZRADA PLANA NA STRANICAMA SSGZ-a

Nakon što je skupština SSGZ-a usvojila razradu finacijskoga plana za 2017. godinu ovaj dokument dostupan je i na stranicama gradskog Saveza.

 

PODSJETNIK SSGZ-a U VEZI TRENERA

Danas smo od službe za nadzor i usavršavanje stručnog rada dobili sljedeću obavijesti:  "Molimo vas da prilikom zapošljavanja novih trenera i trenera koji su prijavljeni na Javni poziv, ukoliko niste, priložite program rada trenera  za 2017. godinu i njegov životopis."

 

18. ožujka

 

SKUPŠTINA SSGZ-a PRIHVATILA RAZRADU PLANA

Skupština SSGZ-a, održana u četvrtak, jednoglasno je i bez odugovlačenja prihvatila razradu financijskoga plana SSGZ-a za 2017. Stoga očekujemo brzu uspostavu redovite dinamike, a usvojeni dokument - koji je podloga za rebalans koji planiramo za našu skupštinu - uskoro će se pojaviti i na webici SSGZ-a. Savez je na skupštini predstavljao predsjednik Zekan.

 

SSGZ POZIVA NA KROS SPORTSKIH NOVOSTI 

SSGZ poziva saveze, a osobito trenere koji su na plaći gradskog proračuna da se angažiraju oko sudjelovanja svojih mladih sportaša na 34. krosu Sportskih novosti. Opširnije u dopisu u privitku.

 

VIVATIP POZIVA...

... na dane otvorenih vrata, 21. travnja od 9 do 16 h, u Savsku 144. Opširnije na stranicama tvrtke.

 

15. ožujka

 

ODRŽAN KOLEGIJ TAJNIKA

Uoči sutrašnje skupštine SSGZ-a danas je održan kolegij tajnika, na kojima su objašnjene još neke novosti vezane uz  razradu financijskog plana. Naime, sredstva za natjecanja neće se više isplaćivati kroz 12-ine, nego putem akontacija ili refundacija. Stoga je važno da klubovi - pogotovo ako traže akontaciju - na vrijeme dostave svom savezu dokumentirani zahtjev, kako bi savez - u našem slučaju Upravni odbor - taj zahtjev proslijedio SSGZ-u. Sredstava koja su uplaćena do sada tretiraju se kao akontacije i savezi su upozoreni da bi bilo dobro što prije ih iskoristiti i opravdati. Ujedno iz Stručne službe upućuju sve operativce na Upute za financijsku realizaciju.

14. ožujka

 

PREDAVANJA ZA TRENERE I SPORTSKE DUŽNOSNIKE

SSGZ najavljuje dva skupa namijenjena trenerima i sportskim dužnosnicima:

- radionica Upravljanje stresom i razinama pobuđenosti u sportu održat će se 21. ožujka u 10.45 h u dvorani SSGZ-a, Savska 137. Radionica je obvezna za trenere koji su na plaći iz gradskog proračuna, a preporučuje se i ostalim trenerima i sportskim dužnosnicima;
- Društvo sportaša, veterana i rekreativaca 
zadovoljstvom poziva sve kolegice i kolege iz sustava sporta na stručno predavanje dr.sc. Marcela Vučetića, univ. mag. mngmt. na temu: Kako se pronaći u menadžerskim ulogama i vještinama nakon sportske karijere. Predavanje će se održati u utorak, 21. ožujka 2017. s početkom u 19 sati u prostorijama DSVR-a, Vojnovićeva 42/II, Zagreb. Očekivano vrijeme trajanja predavanja je 60 minuta. Nakon predavanja pozivamo Vas na stručnu diskusiju i ugodno sportsko druženje. Lijepo Vas molimo da svoj dolazak potvrdite putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mob. 099/2518-894.

 

8. ožujka

 

12-INA ZA VELJAČU

I druga dvanaestina u ovoj godini dolazi nam u privremenom formatu. Naime, budući u SSGZ-u još nemamo financijsku razradu iznosi se određuju prema lanjskom modelu, a to znači - kako nas obavještavaju iz SSGZ-a - da iznosi nisu definitivni. No, takve kakvi su, uključujući i plaće djelatnika, proslijedili smo na račune klubova.

 

SAZVANA SKUPŠTINA SSGZ-a

Skupština SSGZ-a na kojoj očekujemo donošenje razrade financijskoga plana za 2017. sazvana je danas za 16. o.m.

 

6. ožujka

 

ZAGREBAČKA LIGA - POZIV NA III. KOLO

Poziv na iduće kolo Lige, koje se igra 18. o.m., nalazi se u rubrici Školski badminton.

23. veljače

 

PODSJETNIK - ROK PRIJAVA PO PRAVILNIKU ZA RASPODJELU

Podsjećamo klubove da je 1. ožujka rok podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava za natjecanje. Pravilnik o raspodjeli, koji je nedavno donesen, dostupan je u rubrici Akti Saveza. Osobito skrećemo pozornost  na točku 5 Pravilnika kojom se uređuje način podnošenja zahtjeva.

 

16. veljače

 

II. KRUG ZAGREBAČKE LIGE - REZULTATI 

Drugi krug Lige, odigran prošle nedjelje, ponovo nam je donio atmosferu koju smo imali do prije nekoliko godina, kad je redovito nastupalo preko 100 igrača. Izvješćuje povjerenica Horvat Vrbnjak. U drugom je kolu nastupilo 106 igrača iz Bjelovara, Koprivnice, Novske, Siska, Vrbovca, Velike Gorice, Zagreba, te nakon dugo vremena – igrači iz Kutjeva. Na postolje su se penjali:

dječaci 1-4. razred: 1. Filip Martinović (Novska) 2. Filip Tutić (Novska), 3. Jakov Grgić (Bjelovar)

djevojčice 1-4. razred: 1. Sara Gičev (Bjelovar), 2. Vlatka Kovačević (Novska), 3. Rania Vindiš (Zagreb)

dječaci 5-6. razred: 1. Fran Čanić (Bjelovar), 2. Manuel Pavić (Vrbovec), 3. Tin Peteranec (Vrbovec)

djevojčice 5-6. razred: 1. Lucija Barišić (Bjelovar), 2. Zrinka Kopsa (Zagreb), 3. Linda Terzić (Koprivnica)

dječaci 7-8. razred: 1. Luka Pinturić (V. Gorica), 2. Ivan Crnko Kovač (Zagreb), 3. Dominik Pičak (Vrbovec)

djevojke 7-8. razred: 1. Anja Matovina (Koprivnica), 2. Gabrijela Klepec (Vrbovec), 3. Ema Mihaljev (Bjelovar)

srednjoškolci: 1. Edvin Hadžihalilović, 2. Silvano Cvitkušić (oba Zagreb)

srednjoškolke: 1. Dorotea Šafarić (Zagreb), 2. Vanesa Mnouček (Bjelovar)

Izvješće sa potpunim poretkom (i fotografijama) te nove jakostne ljestvice možete vidjeti u rubrici Školski badminton.

 

PSIHOLOŠKA RADIONICA - POZIV

SSGZ poziva na radionicu – Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi. Radionica će se održati 21. veljače 2017. godine s početkom u 10.45 h, a tema je Upravljanje stresom i razinama pobuđenosti u sportu. Iako su radionice u prvom redu namijenjene trenerima čija se plaća osigurava iz gradskog proračuna, dobrodošli su i ostali zainteresirani. Više u pozivu.

15. veljače

 

VEČERAS NA RADIO SLJEMENU...

... u radijskoj emisiji "Brže, više, jače", s početkom u 21 h gostovat će najbolji hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak i dvojica ponajboljih juniora - Filip Jagar i Dominik Doko. Poslušajte njihovu najavu vrlo važne sportske sezone, ali i pokoju riječ o godini u osobnim životima. 

9. veljače

 

PRVA OVOGODIŠNJA DVANAESTINA 

Prva 12-ina - s plaćama - prebačena je jučer na račune klubova. No, kako SSGZ još nije usvojio plan za ovu godinu za taj posao bili su potrebni određeni proceduralni preduvjeti. Tako je Stručna složba dostavila napomenu da iznosi za plaće, ali i za ostale programske aktivnosti ne predstavljaju konačnu dvanaestinu za 2017. godinu. Akontacijski iznosi za financijski servis saveza i materijalne izdatke saveza temeljeni su na prošlogodišnjim iznosima. Potpora za povremeni stručni rad i sredstva za sportske rekvizite i opremu u ovom mjesecu su izostavljeni, dok su sredstva za natjecanje sportaša isplaćena u okvirnom iznosu na savez. Ujedno su savezi dobili i odluku UO SSGZ-a o visini osnovice i ostalim materijalnim pravima za osobe čije se plaće osiguravaju u sustavu sporta za 2017. godinu, sa zamolbom da se ista informacija proslijedi klubovima, tj. njihovim knjigovodstvima, kako bi treneri bili upoznati koja materijalna prava imaju u ukupnom mjesečnom iznosu. Dopise smo proslijedili odnosnim klubovima.

 

PREDAVANJE MIMI VURDELJE

Društvo sportaša veterana i rekreativaca poziva na stručno predavanje mr. ph. Mimi Vurdelja na temu: „Pravilna prehrana bitan čimbenik dobrog zdravlja“. Predavanje će se održati u četvrtak, 16. veljače 2017. s početkom u 19.30 sati u prostorijama DSVR-a, Vojnovićeva 42/II, Zagreb. Opširnije na stranicama Društva. 

 


PRAVILNIK O RASPODJELI SREDSTAVA ZA NATJECANJE 2017.

Ovogodišnji Pravilnik, usvojen na prošloj sjednici UO-a. nalazi se u rubrici Akti Saveza.

 

7. veljače

 

IV. SJEDNICA UO-a - ZAPISNIK I ODLUKE

U rubrici Akti Saveza donosimo zapisnik i odluke četvrte sjednice Upravnog odbora.

6. veljače

 

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA "KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA"

U vezi večerašnje objave na stranicama HBS-a, obavješćujemo da je SSGZ suorganizator toga skupa te će sufinancirati kotizaciju za trenere kojima se plaća osigurava uz proračunskih sredstava. Stoga molimo klubove da nam dostave popis zainteresiranih trenera najkasnije do 21. o.m, kako bismo isti mogli proslijediti organizatorima.

 

2. veljače

 

ZAVRŠENA IV. SJEDNICA UO-a

Večeras je završena IV. sjednica Upravnog odbora, na kojoj je najviše vremena potrošeno na donošenje Pravilnika o raspodjeli sredstava za natjecanje. Ujedno je odlučeno i o podjeli loptica nabavljenih u siječnju (57 kutija), a iste će se podijeliti sukladno tablici udjela u kategorizacijama Saveza sa 31. prosinca prošle godine. Zapisnik i odluke sjednice objavit ćemo uskoro, a ovdje podsjećamo da su sredstva za sufinanciranje troškova polaznika trenerskog tečaja iz Medvedgrada 1998, Purgera i Zagreb Maksimira, u iznosu od 1875 kn po osobi, krajem siječnja dotirana klubovima.

 

28. siječnja

 

ODRŽAN PRVI DIO IV. SJEDNICE UO-a

Jučer je održan prvi dio sjednice UO-a na kojem su donesene odluke o nabavci loptica ponuđača Put Idea (Yonex), koje će biti podijeljene prema bodovniku SSGZ, te odluka o refundaciji troškova školovanja trenera u ukupnom iznosu od 15 tisuća kn, podjednako svoj osmorici polaznika iz klubova Saveza. Nastavak sjednice zakazan je za  četvrtak, 2. veljače  u 17.30 h.

 

ZAGREBAČKA LIGA, II. KOLO - POZIV

Nakon zimske pauze nastavljaju se natjecanja ZBL-e.  Poziv objavljujemo u rubrici Školski badminton, te molimo da obratite pažnju na to da je natjecanje u nedjelju -  12. veljače - a ne u subotu, kako je predhodno bilo najavljeno. Također, podsjećamo da igrači koji su na nedavnim nacionalnim prvenstvima osvojili medalje u bilo kojoj konkurenciji više nemaju pravo nastupa. 

26. siječnja

 

IV. SJEDNICA UO-a - POZIV

Na osnovu Statuta Saveza, članak 34, predsjednik Saveza Šime Zekan sazvao je IV. sjednicu Upravnog odbora Saveza za petak, 27. siječnja 2017., u sjedištu Saveza, Savska 137, s početkom u 17 sati, uz sljedeći prijedlog dnevnog reda:

1. Ovjera zapisnika i odluka III. sjednice

2. Izvješće o radu za predhodno razdoblje

2.1 Izvješće o izvršenju odluka sa III. sjednice

2.2 Programsko izvješće

2.3 Financijsko izvješće  

3. Razrada plana za iduće razdoblje.

3.1 Programski plan

3.1.2 Pravilnik o raspodjeli sredstava za natjecanje za 2017. - donošenje

3.2 Financijski plan

3.2.1 Odluka o raspodjeli sredstava za školovanje kadrova

3.2.2 Odluka o nabavci i raspodjeli rekvizita

4. Razno

 Molimo odbornike koji nisu u mogućnosti ili namjeri doći na sjednicu da o tome pravovremeno izvijeste.

 

22. siječnja

 

PROJEKT TETIDE I SSGZ-a - FONDOVI EU

privitku dajemo zanimljivu informaciju o projektu SSGZ-a i Tetide. O toj suradnji smo već izvijestili u obavijestima od 23. prosinca prošle godine, a ovaj projekt provodi se pod parolom "Bespovratna sredstva čekaju na vaše ideje".

 

NADOGRADNJA APLIKACIJE SSGZ-a

Upozorenje klubovima: zbog nadogradnje aplikacije SSGZ-a za financijsko izvješćivanje mogući su privremeni zastoji u radu.

21. siječnja

 

NABAVKA LOPTICA - PONUDE

Sukladno pozivu od 14. o.m svoje ponude poslali su BK Flex Zagreb, Europa 2000 i Put Idea Zagreb. Na Upravnom odboru je da do kraja mjeseca odabere najpovoljniju ponudu.

 

17. siječnja

 

FINANCIJSKA IZVJEŠĆA ZA 2016.
 

Iz SSGZ-a primili smo važnu obavijest vezanu za financijsko izvješćivanje klubova i saveza. Molimo uzeti na znanje, zajedno s navedenim rokovima.

"MAILING LISTA" SAVEZA

Obavijesti iz 2016. preselili smo u arhivu. A početak godine koristimo za uobičajeni podsjetnik: svi koji žele da ih dodamo na popis primatelja ovih obavijesti, ili da ih s istoga uklonimo, neka pošalju takav zahtjev na tajništvo Saveza. 


16. siječnja

 

OBAVIJEST RAČUNOVODSTVA

Naš financijski servis dostavlja obavijest koju valja podijeliti: "Ukoliko je netko od saveza/klubova dužan SSGZ-u ili drugome davatelju sredstava vratiti dio namjenskih neutrošenih sredstava molimo Vas da nas o tome obavijestite što je prije moguće, pošto smo mi u obvezi računovodstveno to knjižiti drugačije prije nego završimo financijski izvještaj za 2016.godinu.

Na kraju računovodstvene godine svaka organizacija završi sa određenim viškom odnosno manjkom, sukladno tome ovlašteno tijelo neprofitne organizacije morat će donijeti odluku o raspolaganju s viškom, odnosno pokriću manjka prihoda.

Također,molim vas da do kraja ovog tjedna izvršite sva plaćanja za koja smatrate da vam ulaze u trošak 2016. godine kako bismo mogli na vrijeme završiti i predati godišnje financijske izvještaje."

 

14. siječnja

 

NABAVKA LOPTICA - POZIV DOBAVLJAČIMA

Sukladno odluci 12 sa posljednje sjednice UO-a pozivaju se zainteresirani dobavljači da Savezu dostave ponude za nabavku loptica, a prema sljedećim uvjetima:
- vrijednost ponude je 13.500 kn;
- loptice trebaju imati certifikat BWF-a;
- pola količine trebaju biti loptice vrhunske kvalitete, pola srednje kv
alitete;
- ponude trebaju stići u Savez najkasnije 20. o.m.;

- realizacija će biti izvršena do kraja mjeseca.

 

11. siječnja

 

ZAPISNICI SKUPŠTINE I UO-a

Zapisnici i odluke izvanredne skupštine Saveza i III. sjednice Upravnog odbora objavljeni su u rubrici Akti Saveza. Ujedno, u istoj rubrici objavili smo i planske dokumente donesene na sjednici Skupštine.

9. siječnja

 

PREDANA KANDIDATURA SAVEZA ZA RAZVOJNE PROGRAME

Kandidature Saveza za razvojne programe predane su danas sukladno odlukama UO-a: potpora je zatražena za rad kadetskih selekcija Saveza (Drugi razvojni programi), te za nastavak programa I. Sadaić. J. Meglića i L. Bana (Program perspektivnih sportaša). 

 

6. siječnja

 

ZAVRŠILA III. SJEDNICA UO-a

Upravni odbor završio je sinoć treću sjednicu ovog mandata. Glavna tema bili su podnesci Saveza po Javnom pozivu za razvojne programe. U atmosferi suglasnosti odbornici su prošli pristigle podneske - BK Zagreb Maksimir i BK Medvedgrad 1998 za perspektivne sportaše, te podnesak predsjednika Zekana za tzv. druge razvoje programe. UO je odlučio da ne mijenja dobitnu kombinaciju iz 2016. te će za oba programa Savez kandidirati s istim programima - Sadaić, Meglić i Ban za Program perspektivnih sportaša, te program kadetskih selekcija za Druge razvojne programe.

 

2. siječnja

 

RAZVOJNI PROGRAMI ZA 2017. - ROK ZA PODNESKE, DOPUNA

Zbog predstojećeg dugog vikenda molimo sve zainteresirane po obavijesti od 28. prosinca da svoje podneske dostave u Savez najkasnije do 15 h predviđenog datuma - 5. siječnja - kako bi UO istoga dana mogao donijeti odnosne odluke.